Lesson completed.

You got 30 of 50 possible points.
Your score was: 60 %

U heeft minder dan 70% goed. Het is zinnig de stof nog eens goed te bestuderen, vooral de vragen die u fout had.

Question Results

Score 10 of 10

Question:

Visc-sens-NL 18

Response:

Visc-sens-NL 18

DropzoneCorrect AnswersYour answers
...verloop... van org 3verloop 1
Vanaf orgaan... verloop 2van org 2
...naar ruggenmerg naar ruggenmerg 1naar ruggenmerg 1
Score 0 of 10

Question:

Visc-sens-NL 19

Response:

Visc-sens-NL 19

DropzoneCorrect AnswersYour answers
...verloop... verloop 3
Vanaf orgaan...
...naar ruggenmerg naar ruggenmerg 2
Score 0 of 10

Question:

Visc-sens-Nl 16 pijn-uitstralings-regio's - Crohn

Response:

Boven links ziet u op de buikorganen weergegeven de globale segmentale wervelkolom niveaus waar viscerale sensorische prikkels (pijn) vanaf dat orgaan intreden. Boven rechts is een dermatomenkaart. Klik op de afbeelding om deze te vergroten. U kunt deze segmentale representaties en de dermatomen gebruiken om de onderstaande vraag te beantwoorden. Onder, gemerkt met letters A t/m D, staan 4 patronen van pijn die mogelijk kunnen optreden. Met rood is steeds viscerale pijn aangegeven (diep, in de middenlijn, niet goed lokaliseerbaar, gepaard gaand met autonome verschijselen), en met paars 'referred pain' (optredend in dermatomen, vaak is er op die plaats ook overgevoeligheid voor lichte prikkels zoals bijv. over de huid strelen). Welk pijnpatroon past het best bij een exacerbatie van Morbus Crohn?  

AnswersYour AnswerCorrect
A
B
C
D
Score 10 of 10

Question:

Visc-sens-NL 23

Response:

De figuur geeft aan via welke routes pijnprikkels in het bekken- en perineum-gebied verlopen. U kunt dit gebruiken bij het beantwoorden van de volgende vraag. Bij welke situatie zou een verdoving van de n. pudendus effectief anesthetisch kunnen werken?

AnswersYour AnswerCorrect
Het hechten van een episiotomie.
Pijn van een rectumtumor.
Pijn bij een bevalling tgv ontsluiting van de cervix.
Score 10 of 10

Question:

Visc-sens-Nl 17 pijn-uitstralings-regio's - prostatitis

Response:

Boven links ziet u op de buikorganen weergegeven de globale segmentale wervelkolom niveaus waar viscerale sensorische prikkels (pijn) vanaf dat orgaan intreden. Boven rechts is een dermatomenkaart. Klik op de afbeelding om deze te vergroten. U kunt deze segmentale representaties en de dermatomen gebruiken om de onderstaande vraag te beantwoorden. Onder, gemerkt met letters A t/m D, staan 4 patronen van pijn die mogelijk kunnen optreden. Met rood is steeds viscerale pijn aangegeven (diep, in de middenlijn, niet goed lokaliseerbaar, gepaard gaand met autonome verschijselen), en met paars 'referred pain' (optredend in dermatomen, vaak is er op die plaats ook overgevoeligheid voor lichte prikkels zoals bijv. over de huid strelen). Welk pijnpatroon past het best bij een prostatitis?  

AnswersYour AnswerCorrect
A
B
C
D